Tuesday, November 13, 2007

Sinihallitusjuustu-broileripirukas

150 g void

3,5 dl jahu

0,5 tl soola

2 spl vett

300 g puhastatud ja küpsetatud kana (nt grillkana)

2 porrulauku

1 spl õli praadimiseks

1 punane paprika

2 dl kohvikoort

100 g sinihallitusjuustu

2 dl riivitud juustu

0,5 tl karripulbrit

0,25 tl musta pipart

Taina valmistamiseks näpi või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa vesi ning sega ühtlaseks. Keera tainas kilesse ja hoia täidise tegemise ajal külmas. Puhasta ja tükelda kanaliha, viiluta porrud ja paprika. Kuumuta pannil õli ning pruunista selles kanatükke. Lisa porru ja paprika, prae 5 minutit. Lisa kohvikoor, murendatud sinihallitusjuust ja riivitud juust, tõsta tulelt. Maitsesta karri ja musta pipraga ning sega juurde tükeldatud ananass. Kuumuta ahi 200°C-ni. Suru tainas 26 cm läbimõõduga võitatud vormi põhja ja äärtele ning küpseta ahjus 10 minutit. Kata eelküpsetatud põhi täidisega ja küpseta pirukat veel 20 minutit. Retsept on mõeldud kuuele sööjale.

No comments: