Prantsuse köögi üks tuntumaid pirukaid, mis sisaldab juustu ja koort. Selles pikantses versioonis on kasutatud sinihallitusjuustu, viinamarju ja krõmpsuvaid pähkleid.
120 g võid
3 dl jahu
0,5 tl soola
1,5 spl sidrunimahla
2-3 spl vett
200 g sinihallitusjuustu
0,5 dl piima
2 dl vahukoort
3 muna
sool, must pipar
100 g kreeka pähkleid
300 g viinamarju
Ettevalmistusaeg 25 minutit
Külmkapis 30 minutit
Küpsetamiseks 30 minutit
Näpi külm või, jahu ja sool purutaoliseks massiks. Lisa sidrunimahl ja külm vesi ning sega ühtlaseks tainaks. Keera tainas kilesse ja hoia pool tundi külmkapis. Rulli tainas kergelt jahusel laual laiali ning tõsta võitatud 24 cm läbimõõduga pirukavormi põhja ja äärtele. Kuumuta ahi 225°C-ni. Küpseta põhja 10 minutit. Vähenda ahju kuumust 175°C-ni. Poolita viinamarjad, eemalda seemned ja aseta pirukapõhjale, kumer pool üleval. Sega murendatud juust, piim, vahustamata koor ja munad. Maitsesta soola-pipraga. Vala segu eelküpsetatud põhjale ning puista üle kreeka pähklitega. Küpseta pirukat 30 minutit.
No comments:
Post a Comment